Zondag 3 september: de Amsterdam City Swim 2023

Tijdens de Amsterdam City Swim springen duizenden deelnemers in het diepe voor ALS. Na afloop van het zwemmen volgt op het Marineterrein (MEA) traditiegetrouw de prijsuitreiking en maken we bekend welk bedrag door de zwemmers zijn opgehaald door de cheque te overhandigen aan de voorzitter van Stichting ALS. Daarna gaat het dak eraf en heffen we het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim organiseren en begint de afterpaty! Met lekker eten, muziek en veel gezelligheid.

Wavetijden

Omdat we niet met 3.000 deelnemers tegelijkertijd het water in kunnen springen, is het programma opgedeeld in verschillende startmomenten. Deze startmomenten noemen wij ‘waves’ en betekent dat we in kleinere groepen op verschillende starttijden het water in springen. Je kiest zelf – of samen met je team – je eigen wave uit. Let op: de tijden zijn bij benadering en kunnen wijzigen, je ontvangt in augustus je definiteve starttijd. 

Hoe kun je meedoen?

De Amsterdam City Swim is voor iedereen die Stichting ALS een hart onder de riem wil steken. En het komt heel goed uit als je van zwemmen houdt! Of je nou mee wilt doen om samen nieuwe herinneringen te maken, ter nagedachtenis van een dierbare, omdat je een recordtijd wilt neerzetten óf omdat je benieuwd bent naar de beleving van het zwemmen door de grachten! Het maakt niet uit om welke reden je zwemt. Iedereen is welkom vanaf 10 jaar oud.

Vrijwilligers gevraagd voor de organisatie van de Amsterdam City Swim

Wil jij je inzetten als vrijwilliger tijdens de Amsterdam City Swim op zondag 3 september? Maar liever op de kade dan in het water? Maak dan het verschil en meld je aan als vrijwilliger bij Amsterdam City Swim. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; jij bent onmisbaar! We hebben leuke vacatures!

Bron: Amsterdam City Swim