Vacature Senior Adviseur Nederlandse Sportraad

Onafhankelijke adviezen maken over sport, bewegen en maatschappelijke vraagstukken. Secretaris zijn van een adviescommissie. Werken in een klein, hecht team met veel vrijheid. Herken je jezelf hierin? Reageren op deze functie kan tot 11 september.

Wat ga je doen als senior adviseur?

Als senior adviseur coördineer je zelfstandig de totstandkoming van complexe adviezen. Je staat doorlopend in contact met je collega’s van het secretariaat, raads- en commissieleden en een wijde kring van stakeholders en experts. Daarbij:

 • Ben je secretaris van een adviescommissie en penvoerder van het advies;
 • Organiseer je werksessies met het veld en ben je op de hoogte van recent en lopend onderzoek;
 • Bewaak je de kwaliteit van een goed, uitvoerbaar en zo mogelijk ook vernieuwend eindadvies.
 • Zorg je dat de NLsportraad op de hoogte is van de voortgang van het advies en zorg je op de juiste momenten voor besluitvorming.

De advisering voor de NLsportraad vraagt een brede oriëntatie, het vermogen om in hoog tempo kennis en ervaring op te halen van binnen en buiten de sportwereld en draagvlak te creëren voor het advies. Binnen het team ben je daarnaast een klankbord voor collega adviseurs.

Je bent je bewust van de onafhankelijke positie van de NLsportraad. Je kunt je verhouden tot zowel de raad en commissies als het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de belangrijkste stakeholders. Je bent integer en alert op belangenverstrengeling. Je bent inzetbaar als zelfstandig functionerend adviseur op een van de adviestrajecten zoals opgenomen in het werkprogramma van de NLsportraad.

Functie eisen

 • Je beschikt over wo-werk- en denkniveau en een maatschappelijke georiënteerde achtergrond;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als adviseur of secretaris;
 • Je hebt ervaring met complexe, maatschappelijke vraagstukken en het plannen en schrijven van adviezen daarover;
 • Je kan goed omgaan met belangentegenstellingen en deze afwegen in strategische advieslijnen.

Herken jij jezelf hierin?

Je kan denken én doen goed combineren, je vindt het leuk om te schrijven en je hebt ervaring met (strategische) advisering. Je bent een kei in het begeleiden van commissies. Je hebt een groot analytisch denkvermogen en uitstekende schrijfvaardigheid. En je bent een echte teamplayer.

Meer informatie en reageren op deze functie?

 • Meer weten over de functie, de uitdagingen en ons team? Bel gerust met Tessa van der Velden op 06-25128413 of mail naar secretariaat@nlsportraad.nl t.a.v. Tessa van der Velden.
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen we om referenties vragen.
 • De eerste gespreksrondes vinden plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 september. Houd je hier alvast rekening mee?
 • Ben je nog niet in dienst bij de Rijksoverheid, dan vragen we om een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar het profiel (achtergrond en kennis) dat het beste past binnen het team en een aanvulling is op de al aanwezige kennis en ervaring.

Je kunt op de functie van senior adviseur solliciteren tot 11 september.

Over de NLsportraad

De NLsportraad levert vanuit de eigen onafhankelijke positie een bijdrage aan topsport, breedtesport en bewegen in Nederland. Dit doet de NLsportraad door in de periode 2021-2024 te werken volgens het meerjarige werkprogramma ‘Sport in het systeem’. Als onafhankelijk adviescollege voor de regering en parlement adviseert de NLsportraad over sport en bewegen en maatschappelijke vraagstukken. Per 1 januari 2023 is de raad wettelijk verankerd; de raad heeft nu een permanente status. De raad bestaat uit een voorzitter, Michael van Praag (tot 1 januari 2024), en negen leden.

Het secretariaat bestaat op dit moment uit een secretaris-directeur, twee adviseurs, een communicatieadviseur, een adviseur bedrijfsvoering, twee ondersteunende medewerkers en een stagiair. Een woordvoerder en een redacteur zijn op inhuurbasis aan het secretariaat verbonden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via het ministerie van VWS flexmedewerkers, trainees of stagiaires in te schakelen.

Bron: De Nederlandse Sportraad