thumbnail

Zestiende editie Alpe d’HuZes brengt ruim 17 miljoen op

Een bedrag om trots op te zijn: 17.022.738 euro. Dat is het resultaat van de 16e editie van Alpe d’HuZes die vandaag plaatsvond op de flanken van de Alpe d’Huez. De opbrengst werd bekendgemaakt bij de finish van dit fondsenwervende evenement. Het totale bedrag wordt besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Vanaf 4.30 uur vanmorgen hebben 5000 deelnemers fietsend of lopend de bekende Franse berg beklommen. Dat deden ze tot maximaal zes..

Lees verder
thumbnail

Gamen in de Maatschappij 'Een lespakket van House of Esports'

House of Esports biedt jongeren de kans om via games sociale en technische vaardigheden te leren. Door het inzetten van Gamification, Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence, Robotica, Gamestudio, Minecraft Education en Lego League vergroten wij hun 21st century skills, mediawijsheid en digitale geletterdheid. Gamen in de Maatschappij Gamen in de Maatschappij is ons programma dat de basis van gamen en esports combineert met het aanleren van een gezonde leefstijl...

Lees verder
thumbnail

Zondag 3 september: de Amsterdam City Swim 2023

Tijdens de Amsterdam City Swim springen duizenden deelnemers in het diepe voor ALS. Na afloop van het zwemmen volgt op het Marineterrein (MEA) traditiegetrouw de prijsuitreiking en maken we bekend welk bedrag door de zwemmers zijn opgehaald door de cheque te overhandigen aan de voorzitter van Stichting ALS. Daarna gaat het dak eraf en heffen we het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim organiseren en..

Lees verder
thumbnail

Vacature voorzitter Nederlandse Sportraad reageer voor 5 juni

Door het vertrek van de huidige voorzitter Michael van Praag is de Nederlandse Sportraad (NLsportraad) met ingang van 1 januari 2024 op zoek naar een nieuwe voorzitter. Over de NLsportraad De NLsportraad is een onafhankelijk adviescollege dat zich richt op het versterken van de betekenis van topsport, breedtesport en bewegen voor de samenleving. De NLsportraad heeft als taak om de minister van Langdurige Zorg en Sport, overige leden van het..

Lees verder
thumbnail

Sport Vacatures Plaatsen | Werken in Sport en Bewegen

Werken in de Sport? De Sportbalie is het platform voor de Sportbranche. De website is ontwikkeld om de vraag en het aanbod van vacatures en opdrachten in de Sportbranche op een centrale plek bij elkaar te brengen. Wij willen het voor werkzoekenden, werkgevers en ondernemers makkelijker maken om met elkaar in contact te komen en de juiste match te maken. Werkgevers die vacatures bij de Sportbalie plaatsen beschikken over een..

Lees verder
thumbnail

Vrijwilliger bij Alpe d'HuZes : Het mooiste vak

‘Fijnere collega-vrijwilligers dan bij Alpe d’HuZes vind je nergens’. Het werk van de Alpe d’HuZes-vrijwilliger doet ertoe én je krijgt er ook ontzettend veel voor terug. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kan Alpe d’HuZes jaarlijks miljoenen euro’s via het Alpe d’HuZes/KWF-fonds te besteden aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. Lees hoe andere vrijwilligers hun werk bij Alpe d’HuZes..

Lees verder
thumbnail

Van een binnenles naar een buitenles, zo doe je dat !

Starten met buitenonderwijs : hoe doe je dat ? Met dit in gedachten ontwikkelden BuitenSpeelOpvang Wijs! samen met Milieu Educatie Centrum ‘Natuurkwartier’ Nieuwegein samen een methode voor basisscholen waarmee scholen praktisch aan de slag kunnen gaan met buitenonderwijs. Twee jaar lang is de methode in praktijk gebracht en getest door 8 basisscholen in N’gein. Wil je als school ook de overstap maken naar buiten, of voorzichtig beginnen met buitenlessen ?..

Lees verder
thumbnail

Team Sportservice • Luister nu podcast aflevering 22

In aflevering 22 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Anneke Hiemstra, Strategisch Adviseur bij Pharos en Serge Heijnen, beleidsadviseur bij Gemeente Vijfheerenlanden. Deze podcast staat in het thema van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) dat op Rijksniveau is gesloten en dat nu zijn weg vindt naar de gemeenten. We spreken over gezondheidsverschillen, de behoefte aan een integrale aanpak en (early) best practices. [embed]https://player.captivate.fm/episode/e62eb496-d5ae-483d-b967-4b1ae3595d61[/embed] Aflevering 21: De toekomst van..

Lees verder
thumbnail

Recordaantal kinderen doet mee met de Koningsspelen

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vanochtend op Sportcentrum De Scheg in Deventer de officiële opening verricht van de Koningsspelen. Samen met 850 kinderen van vijf basisscholen nam de Koning deel aan het Koningsontbijt. Daarna gaf hij met 10 kinderen – in het kader van 10 jaar koningschap - de aftrap voor het sportieve gedeelte en bezocht hij een aantal sportactiviteiten. Een recordaantal van 1,3 miljoen kinderen heeft deze editie meegedaan..

Lees verder
thumbnail

Uitnodiging: Denk mee over de toekomst van topsport in NL

De Nederlandse Sportraad (NLsportraad) nodigt geïnteresseerden uit om met de raad in gesprek te gaan over de organisatie en financiering van topsport in Nederland. Dit is onderdeel van het advies dat de NLsportraad later dit jaar uitbrengt. Adviestraject ‘Organisatie en financiering van topsport in Nederland' Het adviestraject ‘Organisatie en financiering van topsport in Nederland' is in 2022 gestart vanuit één van de aanbevelingen in het eerder uitgebrachte advies . Het doel..

Lees verder