Team Sportservice • Luister nu podcast aflevering 24

In aflevering 24 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Wim van Gelder, gymdocent en eigenaar van scholings- en adviesbureau ‘Alles in Beweging’, Egbert de Jong, algemeen directeur-bestuurder van scholenkoepel Montessori Vereniging Haarlemmermeer en Judith Kamps, vakleerkracht lichamelijke opvoeding op basisschool de Adelaar in Hoogwoud.

Deze podcast staat in het thema van de uitdaging om kinderen in het basisonderwijs meer te laten bewegen, met als doel om de gezondheidsrisico’s van inactiviteit tegen te gaan, maar ook om het onderwijs te verrijken en de lessen leuker te maken. We spreken over het initiatief de Dynamische Schooldag, enkele opmerkelijke gevolgen van achterblijvende motorische ontwikkeling en de verantwoordelijkheden van opleidingen, docenten en bestuurders.


Podcast aflevering 23: Effecten van sociale ongelijkheid op deelname aan sport en bewegen

In aflevering 23 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Maartje Scheepstra, Verenigingsmanager bij Amsterdam Dynamics, Mirjam Stuij, senior onderzoeker bij het Mulier Instituut en Abdelhaq Jermoumi, wethouder Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs in de gemeente Leiden.

Deze podcast staat in het thema van een samenleving waar iedereen een gelijke kans heeft om maatschappelijk deel te nemen. We bespreken de effecten van sociale ongelijkheid op deelname aan sport en bewegen en de uitdagingen waar overheden en de sportsector tegenaan lopen. Op de niveaus van wetenschappelijk onderzoek, lokaal bestuur en sportverenigingen.


Aflevering 22: De integrale samenwerking bij het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)

In aflevering 22 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Anneke Hiemstra, Strategisch Adviseur bij Pharos en Serge Heijnen, beleidsadviseur bij Gemeente Vijfheerenlanden.

Deze podcast staat in het thema van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) dat op Rijksniveau is gesloten en dat nu zijn weg vindt naar de gemeenten. We spreken over gezondheidsverschillen, de behoefte aan een integrale aanpak en (early) best practices.


Aflevering 21: De toekomst van sport- en beweegbeleid in de provincies

In aflevering 21 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Dennis Heijnen, fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA, en Erik Lenselink, Manager Corporate Affairs bij NOC*NSF.

Deze podcast staat in het thema van de Provinciale Statenverkiezingen die plaatsvinden op 15 maart 2023. We spreken met onze gasten over het sport- en beweegbeleid in de provincies. Wat zijn de speerpunten voor de komende coalitieperiode?


Aflevering 20: Sport en bewegen in de Provinciale Staten

Op 15 maart 2023 vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Wat zijn de mogelijkheden voor de provincie op het gebied van sportbeleid? Dat bespreken we met Rosan Kocken, Mirjam Sterk en Jan Markink (gedeputeerden Sport uit Noord-Holland, Utrecht en Gelderland).


Aflevering 19: Aangepast sporten: waarom is een regionale samenwerking noodzakelijk?

Wat verstaan we onder aangepast sporten? En misschien nog wel belangrijker is de vervolgstap: hoe bereik je als sportaanbieder (potentiële) sporters met een beperking? Daarover gaat Lennart Booij in gesprek met Arjo Wijnhorst, initiatiefnemer en online marketeer van Uniek Sporten, Sandra van Wijhe-Faase, regioconsulent Aangepast Sporten en Hajo van der Harst, Beleidsadviseur Sport en Bewegen voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Samen discussiëren zij over het belang van aangepast sporten en waarom regionale samenwerking noodzakelijk is. 

 


Abonneer je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via de podcast apps. Bekijk alle informatie op de website van Team Sportservice.

Werken bij Team Sportservice? Bekijk de vacatures.