Team Sportservice • Luister nu podcast aflevering 25

In aflevering 25 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Kirsten Evenblij, consultant Valpreventie bij VeiligheidNL, Diek Scholten, coördinator voor de samenwerkende eerstelijns zorg en Daphne Tervelde, buurtsportcoach bij Team Sportservice.

Deze podcast staat in het teken van vitaal ouder worden, met name over de uitdaging in het verminderen van het aantal valongevallen bij ouderen en de schadelijke gevolgen daarvan voor het individu. We spreken ook over de groeiende druk die valongevallen leggen op de gezondheidszorg.

Bijzonder leuke extra: we hebben Ellis, deelnemer aan een valpreventiecursus, bij haar thuis opgezocht. We spreken met haar over de impact van valrisico op haar leven, en hoe de cursus valpreventie haar leven weer een stuk fijner heeft gemaakt.


Podcast aflevering 24: De Dynamische Schooldag brengt leerlingen meer in beweging

In aflevering 24 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Wim van Gelder, gymdocent en eigenaar van scholings- en adviesbureau ‘Alles in Beweging’, Egbert de Jong, algemeen directeur-bestuurder van scholenkoepel Montessori Vereniging Haarlemmermeer en Judith Kamps, vakleerkracht lichamelijke opvoeding op basisschool de Adelaar in Hoogwoud.

Deze podcast staat in het thema van de uitdaging om kinderen in het basisonderwijs meer te laten bewegen, met als doel om de gezondheidsrisico’s van inactiviteit tegen te gaan, maar ook om het onderwijs te verrijken en de lessen leuker te maken. We spreken over het initiatief de Dynamische Schooldag, enkele opmerkelijke gevolgen van achterblijvende motorische ontwikkeling en de verantwoordelijkheden van opleidingen, docenten en bestuurders.


Podcast aflevering 23: Effecten van sociale ongelijkheid op deelname aan sport en bewegen

In aflevering 23 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Maartje Scheepstra, Verenigingsmanager bij Amsterdam Dynamics, Mirjam Stuij, senior onderzoeker bij het Mulier Instituut en Abdelhaq Jermoumi, wethouder Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs in de gemeente Leiden.

Deze podcast staat in het thema van een samenleving waar iedereen een gelijke kans heeft om maatschappelijk deel te nemen. We bespreken de effecten van sociale ongelijkheid op deelname aan sport en bewegen en de uitdagingen waar overheden en de sportsector tegenaan lopen. Op de niveaus van wetenschappelijk onderzoek, lokaal bestuur en sportverenigingen.


Aflevering 22: De integrale samenwerking bij het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)

In aflevering 22 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Anneke Hiemstra, Strategisch Adviseur bij Pharos en Serge Heijnen, beleidsadviseur bij Gemeente Vijfheerenlanden.

Deze podcast staat in het thema van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) dat op Rijksniveau is gesloten en dat nu zijn weg vindt naar de gemeenten. We spreken over gezondheidsverschillen, de behoefte aan een integrale aanpak en (early) best practices.


Aflevering 21: De toekomst van sport- en beweegbeleid in de provincies

In aflevering 21 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Dennis Heijnen, fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA, en Erik Lenselink, Manager Corporate Affairs bij NOC*NSF.

Deze podcast staat in het thema van de Provinciale Statenverkiezingen die plaatsvinden op 15 maart 2023. We spreken met onze gasten over het sport- en beweegbeleid in de provincies. Wat zijn de speerpunten voor de komende coalitieperiode?


Abonneer je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via de podcast apps. Bekijk alle informatie op de website van Team Sportservice.

Werken bij Team Sportservice? Bekijk de vacatures!

Bron: Team Sportservice