Jubileumeditie Alpe d’HuZes brengt ruim 16 miljoen op

Alpe d’HuZes

De 15e editie van Alpe d’HuZes heeft het fantastische bedrag van 16.255.499 euro opgeleverd. Dat resultaat is vandaag bekendgemaakt bij de finish van het fondsenwervende evenement op de Alpe d’Huez. De gehele opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek.

Na twee afgelastingen vanwege corona kon de jubileumeditie van Alpe d’HuZes eindelijk in Frankrijk plaatsvinden. Vanaf 4.30 uur vanmorgen hebben 5000 deelnemers fietsend of lopend de bekende Franse berg beklommen. Dat deden ze tot maximaal zes keer. Deze koersdag vormt altijd het hoogtepunt van een koersweek die in het teken staat van saamhorigheid, emoties delen en herdenken.

“Het was prachtig om Alpe d’HuZes weer echt in Frankrijk te houden”, aldus voorzitter Erik Jutstra. “De beleving was daardoor mogelijk nog groter. Ik ben ook erg blij met het behaalde resultaat. Veel dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren voor het slagen van deze jubileumeditie. Samen hebben we dit weer bereikt.” In totaal is de Alpe d’Huez vandaag 10.440 keer beklommen door alle deelnemers die wandelend, hardlopend, fietsend, wheelend en zelfs skeelerend de uitdaging zijn aangegaan.

Besteding donaties

De donaties aan Alpe d’HuZes komen rechtstreeks in het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. In nauw overleg met KWF Kankerbestrijding worden de gelden besteed. Honderd procent van de donaties wordt verantwoord besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek binnen verschillende thema’s. De opbrengsten van dit jaar gaan naar de thema’s Ambitie – het stimuleren van jonge onderzoekers, Hermannetjes – financiële ‘duwtjes in de rug’ en Nieuwe ontwikkelingen.

KWF-directeur Carla van Gils zei bij de finish op de Alpe d’Huez dat ze blij en dankbaar is. “Ik heb vandaag de enorme inzet en saamhorigheid van iedereen op deze berg gezien. Dat was indrukwekkend. Ook ik wil alle deelnemers, hun sponsors en vrijwilligers bedanken voor deze formidabele prestatie en dit prachtige bedrag. Want we moeten blijven investeren in kankeronderzoek voor een beter leven van de kankerpatiënt.”

Ook vrijwilliger worden? We hebben leuke vacatures!

Bron: Alpe d’HuZes