Hoe zichtbaar is uw vacature via de Sportbalie op het internet ?

Sportbalie

Het doel van de Sportbalie is om een overzicht aan te bieden van stages, vacatures en opdrachten uit de gehele Sportbranche. Wij willen het voor werkzoekenden, werkgevers en ondernemers makkelijker maken om met elkaar in contact te komen en de juiste match te maken.

Veel vacatures in de Sportbranche overlappen vacatures in andere vakgebieden zoals bijvoorbeeld in de detailhandel, dienstverlening, gezondheidszorg, horeca, ICT, kinderopvang, media, onderwijs, overheid, recreatie en vrijetijdsbesteding. Wanneer we spreken over de Sportbranche dan bedoelen we het geheel aan organisaties welke direct én indirect bij Sport en Bewegen zijn betrokken. De Sportbranche is verweven met onze gehele maatschappij.

Vacatures worden door werkgevers in de Sportbranche via bijna oneindig veel kanalen aangeboden met als gevolg dat er geen overzicht is en de Sportbalie wil daar verandering in brengen. Door het vacature aanbod in de Sport bij elkaar te brengen heeft iedereen de mogelijkheid om een Sport gerelateerde vacature te vinden die matched. 

Het doel van werkgevers die een vacature uitzetten is dat de vacature maximaal zichtbaar wordt onder potentiële kandidaten in de juiste doelgroep. Het is dus belangrijk dat vacatures die via het internet worden aangeboden vindbaar zijn voor werkzoekenden. Het vergroot immers de kans dat de meest geschikte kandidaten uw vacatures zien. In de huidige tijd heeft iedereen toegang tot het internet dus in theorie kan uw vacature door iedereen worden gevonden.

Volgens onderzoek van Careerbuilder start 73% van de werkzoekenden hun zoektocht naar een vacature op Google en 6% gebruikt de zoekmachine van Microsoft. Het platform van de Sportbalie is geoptimaliseerd voor de zoekmachines van Google en Microsoft. De data van het onderzoek stamt echter uit 2014, dat is nog voor de introductie van Google for Jobs in Nederland in 2020. Ga er maar vanuit dat inmiddels iedereen die opzoek is naar een vacature ook gebruik maakt van de zoekmachines. Plaats uw vacatures dus op een betrouwbare Website die geoptimaliseerd is voor Google for Jobs en Microsoft Bing zoals de Sportbalie. Hoe beter de zoekmachines uw vacatures kunnen ‘lezen’ hoe groter het bereik is onder de potentiële doelgroep.

De Sportbalie heeft de vindbaarheid van vacatures die via de Sportbalie zijn geplaats getest. De tussentijdse resultaten zijn als volgt : 92% van de vacatures die via de Sportbalie zijn geplaatst hebben een top 3 notering in Google for Jobs bereikt. Via Microsoft Bing zijn de resultaten vergelijkbaar voor de zichtbaarheid op de 1e pagina. Wanneer uw vacatures niet zichtbaar worden in Google for Jobs of Microsoft Bing dan kan dat meerdere oorzaken hebben, bij de Sportbalie helpen wij u graag verder.

Bij het testen van de vindbaarheid van vacatures zijn we ervan uitgegaan dat werkzoekenden in eerste instantie zullen zoeken op een paar eenvoudige trefwoorden die de gewenste functie het beste omschrijven. Het vinden van een droombaan kan een grote impact hebben voor de rest van het leven. Tijden veranderen en zo veranderd ook de manier hoe kandidaten uw vacatures snel en eenvoudig kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat het bereiken van een top notering in de zoekresultaten afhankelijk is van een divers aantal factoren en dat het zoeken op internet een dynamisch proces is. Wanneer u bij de onderstaande voorbeelden de proef op de som neemt dan kunnen de actuele zoekresultaten verschillen met de screenshots. In de praktijk kan het zijn dat vacatures hoger of lager in de zoekresultaten worden weergegeven. Vacatures die zijn gesloten worden niet langer weergegeven in de zoekresultaten.

De Sportbalie is actief bezig met de zichtbaarheid van uw vacatures en denkt graag met u mee. In de onderstaande voorbeelden ziet u op welke trefwoorden wij hebben gezocht. Omdat Google for Jobs optisch een stuk overzichtelijker oogt dan Microsoft Bing hebben wij alleen de screenshots van Google weergegeven.

Een aantal voorbeelden


Stel : U zoekt naar een stage in de Sport regio Utrecht, zoekterm ‘stagiair sport utrecht’.


Stel : U zoekt naar een stage Marketing in Cuijk, zoekterm ‘stage marketing cuijk’.


Stel : U zoekt naar een vacature in Esports regio Rotterdam, zoekterm ‘vacature esports rotterdam’.

Of u zoekt naar een vacature als Gymdocent regio Rotterdam, zoekterm ‘vacature gymdocent rotterdam’.

Of u zoekt naar een Stage in de Sport regio Rotterdam, zoekterm ‘stagiair sport rotterdam’.

Of u zoekt naar een vacature in Esports regio Amsterdam, zoekterm ‘vacature esports amsterdam’.

Of u zoekt naar een afstudeerstage Sport regio Amsterdam, zoekterm ‘afstudeerstage sport amsterdam’.

Of u zoekt naar een vacature in Esports in het algemeen, zoekterm ‘vacature esports’.


Stel : U zoekt naar een vacature bij een Sportbedrijf regio Warmond, zoekterm ‘vacature sportbedrijf warmond’.


Stel : U zoekt naar een vacature als Salesmanager Media regio Dordrecht, zoekterm ‘vacature sales media dordrecht’. 


Stel : U zoekt naar een vacature als Beweegcoach regio Leiden, zoekterm ‘vacature beweegcoach leiden’.

Of u zoekt naar een vacature als Docent lichamelijke opvoeding Regio Haaglanden, zoekterm ‘vacature docent lichamelijke opvoeding haaglanden’.


Stel : U zoekt een vacature als Sporttrainer regio Hellevoetsluis, zoekterm ‘vacature sporttrainer hellevoetsluis’.


Stel : U zoekt een vacature als Personal Trainer regio Oldenzaal, zoekterm ‘vacature personal trainer oldenzaal’.


Stel : U zoekt een vacature als Vakleerkracht regio Halderberge, zoekterm ‘vacature vakleerkracht halderberge’.

Of u zoekt een vacature in het Bewegingsonderwijs regio Roosendaal, zoekterm ‘vacature bewegingsonderwijs roosendaal’.


Stel : U zoekt een vacature als Vakleerkracht regio Kennemerland, zoekterm ‘vacature vakleerkracht kennemerland’.


Stel : U zoekt een vacature in de Golfbranche regio Arnhem, zoekterm ‘vacature golf arnhem’.

 

Of u zoekt een vacature in de Mode regio Arnhem, zoekterm ‘vacature mode arnhem’.


Stel : U zoekt naar een vacature in de Golfbranche regio Zeeland, zoekterm ‘vacature golf zeeland’.

Of u zoekt naar een vacature Horeca Manager regio Goes, zoekterm ‘vacature horeca manager goes’.


Stel : U zoekt naar een vacature in de Kinderopvang BSO regio Utrecht, zoekterm ‘vacature bso sport utrecht’.


Stel : U zoekt naar een vacature in de Kinderopvang BSO regio Den Haag, zoekterm ‘vacature kinderopvang bso den haag’.

Of u zoekt naar een vacature in de Tussenschoolse opvang regio Den Haag, zoekterm ‘vacature tussen schoolse opvang den haag’.


Stel : U zoekt naar een vacature als Surfinstructeur, zoekterm ‘vacature surfinstructeur’.