De inschrijving is geopend voor de Alpe d’HuZes op 2 juni 2022

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.  Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt.

A LIFE CHANGING EXPERIENCE

100% donaties naar kankeronderzoek: elke gedoneerde euro aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds komt direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek. Dankzij onze sponsoren en vrijwilligers kunnen we dit evenement organiseren. Alpe d’HuZes heeft geen overheadkosten, personeel of een eigen kantoor. Alleen uit de inschrijfgelden worden organisatiekosten betaald. Alle andere benodigdheden worden gratis aan Alpe d’HuZes verstrekt!

Kankerpatient centraal: Bij alles wat we doen houden we het belang van de kankerpatiënt voor ogen. Vanaf 2006 is al ruim 173 miljoen euro opgehaald voor kwalitatief hoogwaardig, relevant en baanbrekend kankeronderzoek, altijd in het belang van de patiënt.

100% vrijwilligers: de gehele organisatie wordt gerund door professionals die zich als vrijwilliger inzetten. Van logistiek, catering, medisch tot communicatie en bestuur. En daar zijn we ongelofelijk trots op! Zo kunnen alle donaties volledig naar het Alpe d’HuZes/KWF-fonds.

DE ALPE D’HUEZ

De beklimming van de Alpe d’Huez begint in Le Bourg d’Oisans. De route is bijna 14 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9. In totaal overbrug je 1061 hoogtemeters.

De klim telt 21 genummerde haarspeldbochten. Onderaan de berg ligt bocht 21 en bovenaan bocht 1. In elke bocht staat een bord met de naam van een of twee Tour-etappewinnaars op de Alpe d’Huez.

De Alpe staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door de berg te beklimmen voelen we hoe het is om stuk te gaan, maar toch elke keer weer door te gaan. Opgeven is geen optie. Ook niet in het ophalen van zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek.

WAAROM DE NEDERLANDSE BERG?

Tijdens de Tour de France zijn Nederlandse wielrenners vaak succesvol op Alpe d’Huez. Achtmaal won een Nederlander. Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk en Peter Winnen wonnen zelfs tweemaal.

Bocht 7 staat bekend als de ‘Nederlandse bocht’, maar tijdens Alpe d’HuZes is de gehele berg ‘Hollandais’. Bocht 0 is de Bas Mulder-bocht. Een speciale bocht boven op de Alpe d’HuZes opgedragen aan een van de deelnemers van Alpe d’HuZes.

Bron: Alpe d’HuZes